Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen Suomeen vaatii tietoa ja taitoa. Perustamme yrityksesi nopeasti ja helposti, ilman huolta viranomaisongelmista!

Kenelle?

Rakennusala on Suomessa laaja ja kasvava toimiala. Yrityksen perustaminen kanssamme sopii sinulle, joka haluat perustaa rakennusalan yrityksen Suomeen nopeasti, turvallisesti, ja vaivatta. 

Mitä?

Yrityksen perustaminen palvelumme avulla mahdollistaa liiketoimintasi aloittamisen. Autamme sinua palvelujen määrittelyssä, budjetoinnissa, alustavan yritystoiminnan kannattavuuden arvioinnissa, yrityksen rekisteröinnissä, pankkitilin avauksessa sekä kirjanpitopalveluiden järjestämisessä.

Miksi?

Yrityksen perustamiseen liittyy paljon tietoa vaativia osa-alueita. Tee yritystoiminnan aloituksesta helppoa ja vältä aloittavan yrittäjän erehdykset sekä näistä aiheutuvat kustannukset valitsemalla osaava kumppani yrityksesi perustamisen tueksi.

Yrityksen perustamisen palvelut helppoon ja turvalliseen toiminnan käynnistämiseen

Yrityksen perustaminen Suomeen vaatii paitsi osaamista Suomen byrokratiasta, myös osaamista kannattavasta yritystoiminnasta, laskelmista, ja budjetoinnista. Varmista yrityksesi potentiaalinen kannattavuus ja toteuta viranomais- ja rahoituskelpoiset dokumentit jo yrityksen perustamisvaiheessa.

Liiketoimintasuunnitelma on aloittavan yrittäjän tärkeimpiä työkaluja, joka toimii pohjana kaikelle myöhemmälle yritystuelle, kuten rahoitukselle. Siksi sen tekemisessä kannattaa turvautua asiantuntijaan. Liiketoimintasuunnitelma pakottaa yrittäjän pohtimaan yritystoiminnan tärkeitä peruspilareita ja peilaamaan niitä omaan toimintaansa. Myös viranomaisten, pankkien ja rahoittajien näkökulmasta liiketoimintasuunnitelma on välttämätön.

Liiketoimintasuunnitelman tulisi vastata yritystoiminnan ydinkysymyksiin – mitä palveluja tuotetaan, ja kenelle? Ennen kaikkea, mikä juuri sinun yritystoiminnassasi on ylivoimaista kilpailijoihin nähden, mikä on yrityksesi kilpailuetu? Turhan usein yrittäjät lähtevät kilpailemaan hinnalla, joka johtaa usein katastrofiin.

Liiketoimintasuunnitelmaan on kannattavaa sisällyttää niin kutsuttu SWOT-analyysi. SWOT-analyysissä tunnistetaan ja analysoidaan yritystoimintaasi liittyviä vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Perusteellisen kartoituksen avulla liiketoimintaa on usein syytä muokata yrittäjän vahvuudet paremmin huomioon ottavaksi. Joskus eteen tulee jopa tilanne, jossa todetaan liiketoiminnan aloittaminen kannattamattomaksi. Auttaakseen sinua parhaaseen mahdolliseen starttiin, Tili ja Laki järjestää yrittäjävalmennusta. Valmennamme sinua pohtimaan asioita relevantit näkökulmat huomioon ottaen ja tarjoamme neuvoa ja tukea.

Pankkitoiminta Suomessa ja muissa Euroopan maissa on yhdenmukaistettu. Rahan siirtäminen pankista toiseen niin Suomen kuin Euroopankin sisäisesti on yksinkertaista ja nopeaa. Tilien avaaminen on rutiinitoimintoja pankille, eikä vaadi aloittavalta yrittäjältä erityisiä toimenpiteitä tai kustannuksia. Tilin avaamiseen tärkeimpiä asiakirjoja ovat henkilöllisyystodistus, perustamisasiakirjat tai jo valmiiksi perustetun yrityksen kaupparekisteriote sekä hallituksen pöytäkirja, josta käy ilmi tilinavaamispäätös.

Yrityksen hallitus tai omistajat voivat itse muun muassa antaa ja lopettaa tilinkäyttöoikeuksia. Suomalainen pankki ei sinänsä kontrolloi yrityksen maksuja tai muuta rahaliikennettä lukuun ottamatta tapauksia, joissa on syytä epäillä rahanpesua. Rahanpesusäädöksistä johtuen yritystoiminnan aloittaja joutuu tekemään selvityksen rahan alkuperästä. Mikäli raha on tullut esimerkiksi Venäjältä, tarvitaan sen alkuperästä venäjänkielisiä dokumentteja ja niiden virallisia käännöksiä.

Tili ja Lailla  on vakiintuneet prosessit yritysten pankkiasioiden hoitamiseksi. Koska olemme erikoistuneet yrittäjien liiketoiminnan starttaamiseen, autamme pankkitilin avaamisessa ja teemme aina myös pankin vaatimusten mukaiset asiakirjat.

Suomessa on paljon vapaata ja jopa hinnoiltaan edullista toimitilaa. Erityisesti Venäjän rajalla sijaitsevissa, logistisesti merkittävissä kaupungeissa, on useita erittäin potentiaalisia kiinteistöjä niin vuokra- kuin myyntitarkoituksiin. Liiketiloihin investointi voi jo itsessään olla kannattavaa liiketoimintaa Suomessa.

Toimitilojen hankinta yritykselle on verrattain yksinkertaista. Omistajat ovat usein valmiita muuttamaan ja remontoimaan vuokrattavia toimitiloja vuokraajan tarpeiden mukaisesti. Vuokrasopimukset solmitaan yleensä 3 kuukauden irtisanomisajalla. Mikäli vuokranantaja joutuu remontoimaan tiloja vuokraajan tarpeisiin sopivaksi, käytetään vähintään vuoden vuokrasopimusta.

Mikäli yrittäjä tarvitsee vain pienen toimistotilan, myös niin kutsutut toimistohotellit ovat varteenotettava vaihtoehto. Myös Business Center voi tarjota toimisto- sekä neuvotteluhuonetilaa asiakkailleen. Tällainen järjestely tukee myös aloittelevaa yrittäjää, koska kirjanpito- ja neuvontapalvelut ovat ”heti seinän takana”.

Haitarin sisältö

Suomessa yritystoiminnan aloittaminen on monin verroin helpompaa ja poliittinen ympäristö yrittäjäystävällisempi kuin esimerkiksi Venäjällä. Nopeimmillaan yrityksen aloittamisella tarkoitetaan vain yrityksen rekisteröintiä ja pankkitilin avausta. Silti monen yrityksen aloitus on kestänyt useita kuukausia erinäisten selvitysten ja dokumenttien viivästyessä. Kuitenkin usealla toimialalla selvityksiä tai lupia ei vaadita ja aloittaminen on vaivatonta ja nopeaa.

Tili ja Lain tarjoamiin palveluihin kuuluu myös yritysten perustaminen Viroon. Usein suosittelemme yrityksen perustamista Viroon, mikäli yritystoiminnasta syntyy merkittäviä voittoja eikä niitä voida hyödyntää poistoina tai yritystoiminnan kehittämisessä. Useilla Tili ja Lain asiakkailla on erittäin positiivisia kokemuksia Suomi-Viro yritystoiminnan yhdistämisestä. Virossa yritystoiminnan voitosta ei tarvitse maksaa veroa, eli voitto voi odottaa myöhempää sijoittamista tarpeen mukaan tai nostaa yrittäjän omaan käyttöön.

OSAKEYHTIÖN perustamiskustannukset koostuvat osakepääomasta (jonka voi nostaa välittömästi yrityksen käyttöön hankintoja varten, esim. tietokone ja toimistotarvikkeet) ja rekisteröitymismaksuista. Sen lisäksi perustamiskustannuksiin on syytä lukea myös markkinatutkimukseen ja toimialasta riippuviin selvityksiin ja lupiin kuluvat rahat sekä mahdolliset koneiden, laitteiden ja toimitilojen hankinnat.

Suomessa ei ole kovin monta toimialaa, jotka ovat luvanvaraisia kuten terveys-, lääketiede- sekä elintarvikeala. Sen sijaan useaa toimialaa koskien viranomaisille on toimitettava erilaisia selvityksiä siitä kuinka esimerkiksi tuotteiden valmistus tai käsittely on järjestetty ennen kuin liiketoimintaa voi alkaa harjoittaa. Näiden selvitysten tekeminen saattaa aiheuttaa merkittäviä kustannuksia.

Perustamistoimiin on siis tarpeellista käyttää asiantuntijapalveluja, jotta asiakirjat ja selvitykset saadaan tehtyä oikein. Virheet ja puutteet viivästyttävät liiketoiminnan alkamista ja aiheuttavat turhia lisäkustannuksia. Tili ja Laki ja sen asiantuntijaverkosto tarjoaa selvitys- ja dokumentointipalveluja eri yritysmuodoille ja useimmille toimialoille. Kauttamme varmistat, että yritystoimintasi alkaa sujuvasti, ilman turhia viiveitä.

Kannattavuuslaskelmat ovat olennainen osa liiketoimintasuunnitelmaa. Etukäteen tehtävät kannattavuuslaskelmaennusteet auttavat yrityksen kannattavuuden arvioinnissa ja pakottavat yrittäjän pohtimaan yrityksen toimintaa.

Kannattavuus- ja kustannuslaskelmissa täytyy ottaa huomioon kiinteät kustannukset kuten vuokra, kirjanpito, sähkö ja muuttuvat kustannukset, jotka muuttuvat liiketoiminnan kasvun mukana. Kiinteiden ja muuttuvien kustannusten arvioiminen on yksinkertaista. Sen sijaan myynnin määrän ennustaminen on äärimmäisen haastavaa mutta sitäkin tärkeämpää. Onnistunutta arviota varten täytyy toimialatietoa, paikkakuntakohtaisia erityispiirteitä ja asiakasprofiilin tuntemusta peilata omiin resursseihin ja toimintasuunnitelmaan.

Rahoittajille kelpaavan kannattavuussuunnitelman laatiminen vaatii siis paitsi ymmärrystä markkinatilanteesta myös kustannuslaskelmaosaamista. Tili ja Lain laaja asiantuntijaverkosto ja kokemus lukemattomien menestyksekkäiden kannattavuuslaskelmien teosta varmistaa myös sinun liiketoimintasi hyvät lähtökohdat.

Apua omalla kielelläsi

Toimimme tukenasi suomenkielen lisäksi myös venäjän ja eestin kielillä!

20v kokemus

Olemme toimineet rakennusalan sopimusasioiden parissa yli 20 vuotta.

200+ asiakasyritystä

Älä taistele suuria organisaatioita yksin - me tuemme pienyrittäjää!

Yrityksen perustaminen pähkinänkuoressa:

Yrityksen perustamispalvelumme on räätälöitävissä juuri sinulle ja siihen kuuluvat esimerkiksi seuraavat palvelut: 

  • Myytävien palvelujesi määrittely
  • Budjetointi 
  • Yritystoiminnan alustava kannattavuuden arviointi 
  • Y-tunnuksen rekisteröinti
  • Yrityksen pankkitilin avaus
  • Kirjanpitopalvelujen järjestäminen

Kiinnostuitko? Täytä oheinen lomake ja olemme yhteydessä sinuun

Miksi perustaa yritys kanssamme?

Yrityksen perustamisen palvelulla: 

  • Saat luotettavaa ja asiantuntevaa apua rakennusalan yrityksen perustamiseen
  • Saat perustettua yrityksen Suomeen vaivattomasti ja nopeasti
  • Varmistut, että kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät asiat on hoidettu.

Missä voimme auttaa?

Yrityksen perustamispalvelut

Yrityksen perustamispalvelun avulla saat rakennusalan yrityksesi nopeasti käynnistettyä. Autamme sinua yrityksen perustamiseen liittyvässä byrokratiassa, jotta liiketoiminnan aloittaminen Suomessa on mahdollista.

Urakkariita-, sopimusriita- ja muut sopimusasiat

Varaudu etukäteen! Tarjoamme käyttöösi valmiita, pienyrittäjän etuja puoltavia sopimuspohjia eri tarpeisiin, kuten urakkasopimuksiin. Tulkkaamme myös sopimusehdotukset omalle kielellesi niin, ettei epäselviä sudenkuoppia jää.

Reklamaatioriidat

Tuliko riitaa? Hoidamme urakkasopimusten ja työn reklamaatioriidat ammattitaitoisesti 20 vuoden kokemuksella. Käsittelemme reklamaatioriidat aina selvitystyöstä sovintoehdotukseen tai oikeuskäsittelyyn saakka.

Perintäpalvelut

Eikö asiakas maksa? Tehokkaan perintäpalvelumme avulla saat perittyä erääntyneet saatavasi. Sähköisten perintäpalvelujen lisäksi kontaktoimme asiakasta suoraan selvittääksemme maksujen myöhästymisten syyt.

Työehtosopimukset ja palkkariidat

Palkkariitaa? Työehtosopimukset ovat monimutkaisia, ja niitä ajavat ammattiliitot saattavat puuttua peliin myös aiheettomasti. Vältä ja selviä yhteenotoista liittojen kanssa, ja työllistä turvallisesti.

Henkilöstöpalvelut

Eikö väki riitä? Yritys tarvitsee jatkuvasti osaavaa työvoimaa. Työllistämisen sudenkuopat ja vapaiden osaajien vähyys kuitenkin hankaloittaa rekrytointia, ja virhepalkkaus voi maksaa sinulle maltaita. Autamme löytämään luotettavat osaajat tarpeisiisi.

Markkinaselvitykset

Onko toiminta kannattavaa? Yrityksen perustaminen on suuri riski, eikä markkinoille ole järkevää lähteä vain kokeilemaan onneaan. Tili ja Laki perehtyy alueesi mahdollisuuksiin,  jonka jälkeen tunnemme sinun erikoisalasi kilpailutilanteen, kysynnän, ja pääasiallisen hintatason.

Yrityskoulu

Yrityskoulumme järjestää puolen päivän täsmäiskuja yrittäjyyttä koskevista polttavista aiheista, kuten arvonlisäverot ja niiden maksaminen, yrityksen pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset, eettinen verosuunnittelu, hankinnan sudenkuopat, moderni asiakashankinta ja myynti.

Ammatillinen valmennus

Haluatko kasvattaa omaa tai työntekijöidesi/alihankkijoidesi osaamista? Yrittäjän Tili ja Laki järjestää kattavia koulutuspäiviä yhdessä alan johtavien materiaalitoimittajien kanssa, jotta sinä olet aina tuoreimman tiedon huipulla.