Urakkasopimukset ja muut sopimukset

Älä jää sopimusloukkuun! Autamme sinua välttämään kannattamattomat urakkasopimukset ja pitämään omia puoliasi neuvotteluissa.

Kenelle?

Urakkasopimukset kuntoon sinulle rakennusalan yrittäjä tai tekijä, joka haluat sopia työstä sopimusteknisesti oikein ja välttää mahdolliset sopimuksiin liittyvät ongelmat.

Mitä?

Tarjoamme käyttöösi valmiita sopimuspohjia eri tarkoituksiin.  Urakkasopimuspalveluumme sisältyy sopimuksien tulkinta, sopimuspohjien muutokset ja soveltaminen.

Miksi?

Palvelun avulla vältät isojen rakennusalan yritysten tekemien sopimusten ongelmia ja sopimukset ovat tehtynä rakennusalan osaamista ajatellen.

Urakkasopimukset kuntoon heti - urakkariitojen ratkaisu on helpointa etukäteen!

Urakkasopimukset toimivat jokaisen urakan ohjenuorana, johon pääurakoitsija voi viitata usein urakan aikana. Koska urakkasopimukset määrittävät myös laskutuksesi perusteet, vastuusi ja velvollisuutesi, on sinun tärkeää ymmärtää urakkasopimuksen kaikki osa-alueet ennen suostumustasi.

Urakoissa käytetään usein YSE-sopimuspohjaa. Tämä yksin ei kuitenkaan takaa sopimuksen kohtuullisuutta sinua kohtaan. Sinun tulee aina ymmärtää, mitä sopimuksen ehdot käytännössä tarkoittavat sinulle. Valitettavasti sopimukset on kuitenkin laadittu yleisesti niin monimutkaisella kielellä asioita kiertäen, että niiden täysimääräinen ymmärtäminen voi olla jopa juristintasoista osaamista vaativaa – eikä asiaa auta, jos sopimuspohja ei ole sinun omalla äidinkielelläsi kirjoitettu.

On tiedossa, että jotkut suuret toimijat saattavat verhoilla urakkasopimukseen kohtuuttomia vaatimuksia, joiden valossa he ovat oikeutettuja tinkimään laskutuksestasi merkittäviä summia. Joskus sopimukset voivat määrittää esimerkiksi reklamaatioiden käsittelyn niin, ettet sinä edes tiedä asiasta ennen laskua vastaan saamaasi vastalaskua, jonka pääurakoitsija esittää korjausten nimissä. Tietyillä toimijoilla on jopa reklamaatiokiintiöt, joihin he toivovat pääsevänsä jokaisen aliurakoitsijan kohdalla – eli esimerkiksi 30% laskustasi on jo alkuunsa suunniteltu reklamoitavaksi. 

Vältä erimielisyydet laatimalla sopimus alusta asti osaavan ammattilaisen avulla, sinun etujasi puoltaen – sinun kielelläsi. Autamme myös kääntämään ja tulkkaamaan sinulle tarjotut sopimuspohjat niin, että tiedät, mihin suostut. 

Apua omalla kielelläsi

Toimimme tukenasi suomenkielen lisäksi myös venäjän ja eestin kielillä!

20v kokemus

Olemme toimineet rakennusalan sopimusasioiden parissa yli 20 vuotta.

200+ asiakasyritystä

Älä taistele suuria organisaatioita yksin - me tuemme pienyrittäjää!

Urakkasopimukset pähkinänkuoressa:

Urakka- ja muut sopimukset -palveluumme sisältyvät: 

  • Valmiit mallit urakkasopimuksista 
  • Sopimusteknillinen konsultointi
  • Sopimusten tulkinta

Kiinnostuitko? Täytä oheinen lomake ja olemme yhteydessä sinuun

Miksi tehdä urakkasopimukset kanssamme?

Olemme työskennelleet rakennusalalla pitkään ja tunnemme rakennusalan vaikeasti tulkittavat sopimukset. Autamme sinua sopimusten tulkitsemisessa ja sopimusten tekemisessä.

Missä voimme auttaa?

Yrityksen perustamispalvelut

Yrityksen perustamispalvelun avulla saat rakennusalan yrityksesi nopeasti käynnistettyä. Autamme sinua yrityksen perustamiseen liittyvässä byrokratiassa, jotta liiketoiminnan aloittaminen Suomessa on mahdollista.

Urakkariita-, sopimusriita- ja muut sopimusasiat

Varaudu etukäteen! Tarjoamme käyttöösi valmiita, pienyrittäjän etuja puoltavia sopimuspohjia eri tarpeisiin, kuten urakkasopimuksiin. Tulkkaamme myös sopimusehdotukset omalle kielellesi niin, ettei epäselviä sudenkuoppia jää.

Reklamaatioriidat

Tuliko riitaa? Hoidamme urakkasopimusten ja työn reklamaatioriidat ammattitaitoisesti 20 vuoden kokemuksella. Käsittelemme reklamaatioriidat aina selvitystyöstä sovintoehdotukseen tai oikeuskäsittelyyn saakka.

Perintäpalvelut

Eikö asiakas maksa? Tehokkaan perintäpalvelumme avulla saat perittyä erääntyneet saatavasi. Sähköisten perintäpalvelujen lisäksi kontaktoimme asiakasta suoraan selvittääksemme maksujen myöhästymisten syyt.

Työehtosopimukset ja palkkariidat

Palkkariitaa? Työehtosopimukset ovat monimutkaisia, ja niitä ajavat ammattiliitot saattavat puuttua peliin myös aiheettomasti. Vältä ja selviä yhteenotoista liittojen kanssa, ja työllistä turvallisesti.

Henkilöstöpalvelut

Eikö väki riitä? Yritys tarvitsee jatkuvasti osaavaa työvoimaa. Työllistämisen sudenkuopat ja vapaiden osaajien vähyys kuitenkin hankaloittaa rekrytointia, ja virhepalkkaus voi maksaa sinulle maltaita. Autamme löytämään luotettavat osaajat tarpeisiisi.

Markkinaselvitykset

Onko toiminta kannattavaa? Yrityksen perustaminen on suuri riski, eikä markkinoille ole järkevää lähteä vain kokeilemaan onneaan. Tili ja Laki perehtyy alueesi mahdollisuuksiin,  jonka jälkeen tunnemme sinun erikoisalasi kilpailutilanteen, kysynnän, ja pääasiallisen hintatason.

Yrityskoulu

Yrityskoulumme järjestää puolen päivän täsmäiskuja yrittäjyyttä koskevista polttavista aiheista, kuten arvonlisäverot ja niiden maksaminen, yrityksen pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset, eettinen verosuunnittelu, hankinnan sudenkuopat, moderni asiakashankinta ja myynti.

Ammatillinen valmennus

Haluatko kasvattaa omaa tai työntekijöidesi/alihankkijoidesi osaamista? Yrittäjän Tili ja Laki järjestää kattavia koulutuspäiviä yhdessä alan johtavien materiaalitoimittajien kanssa, jotta sinä olet aina tuoreimman tiedon huipulla.